Skip to main content

Chi Neng Qigong

Als erkende Chi Neng Qigong instructeur, geef ik op maandagmiddag beginnerscursussen in Bunnik en op zaterdagochtend in Hilversum. Ook zijn er bijeenkomsten voor gevorderden in beide plaatsen.

Chi Neng Qigong is een Chinese bewegingsleer, die de gezondheid bevordert met een betere doorstroming van de Chi, de levensenergie, waarbij acupunctuurpunten gestimuleerd worden. De bewegingen zijn eenvoudig aan te leren.

Chi Neng Qigong is gebaseerd op de Qigong oefeningen die ontwikkeld zijn door de Chinese en Westers arts dr. Pang Ming, waarmee hij zeer gunstige resultaten bereikte in het door hem opgerichte medicijnloos ziekenhuis (Huaxia Zhineng Qigong Kliniek en Training Centrum).

De leer van dr. Pang Ming is door Patricia van Walstijn verspreid onder meer in Nederland vanuit het door haar opgerichte Chi Neng Qigong Institute Europe. Ik ben mede door haar en Li Hongshi, voormalig hoofd van de teachers in het medicijnloos ziekenhuis, opgeleid.

Vanaf 2011 geef ik les zonder ooit tegenzin gevoeld te hebben. De verdieping van de oefeningen met het bestuderen en interpreteren van de uitgebreide totaliteitstheorie van dr. Pang Ming, de updates bij het Instituut ervaar ik als een doorgaande ontwikkeling.

Meer informatie via onderstaande websites:

Wat zeggen mijn cursisten:

 • Mia Plu

  Een Chi Neng les bij Gerda is voor mij een APK moment. Aandacht naar binnen en voelen wat er gevoeld mag worden. Voor mij zijn de balansoefeningen in combinatie met de theorie leerzaam en prettig om te ervaren. Na de les voel ik mij rustiger en meer in balans. Een aanrader dus!
 • Frits

  Met minimale inspanning, maximale ontspanning.
 • Mary

  De oefeningen van Chi Neng Qigong bevorderen de doorstroming van de energie en dit heeft tot gevolg dat ik mij ontspannen voel, veerkracht krijg en bewuster kan omgaan met de dingen die zich in het leven voordoen.
 • Pien 39 jaar

  Ik ga nu alweer 4 jaar met plezier naar Chi Neng Qigong. Het geeft mij een gevoel van ontspanning en energie en ik merk dat mijn bekkenklachten een stuk verminderd zijn.
 • Henriette

  Al vele jaren volg ik de lessen van Gerda. Zij geeft een duidelijke en rustige uitleg. Ze is zorgzaam en attent. De oefeningen zijn goed uit te voeren en worden vaak herhaald. Na de les voel ik mij licht en ontspannen en voel ik dat alles goed doorgestroomd is.
 • Henk

  Ik ben 58 jaar en sinds 2005 heb ik de ziekte van Parkinson onder de leden. Ik was op zoek naar een methode die zowel mijn lichamelijke als mijn geestelijke balans zou ondersteunen. Zo kwam ik in aanraking met Chi Neng Qigong, gegeven door Gerda Schoots. Ik kan een ieder dit aanbevelen. De manier waarop Gerda haar lessen verzorgd is ontspannend en vooral gewoon leuk.
 • Adriana 71 jaar

  Alweer een poosje volg ik de Chi Neng Qigong lessen bij Mevr. Gerda Schoots, zij geeft enthousiast les zowel voor beginners als meer gevorderden, legt uit wat de oefeningen voor je doen en corrigeert de houding, vertelt wat meer over de achtergrond. Na een les voel ik mij meer in balans met lichaam en geest, en heerlijk ontspannen ga ik de dag in. De oefeningen kun je zowel zittend als staand doen, en geven rustige en vredige energie, vormen een harmonieus tegenwicht voor de zit meditatie.
 • Simone 44 jaar

  Door Chi Neng Qigong heb ik geleerd beter te focussen in het moment. Tijdens de oefeningen is mijn aandacht helemaal bij de beweging die ik doe. Als ik bijvoorbeeld gestrest ben en bij Gerda op de les kom, voel ik gaandeweg een diepe ontspanning. Er komt meer ruimte in mijn hoofd; het kalmeert. Ik ervaar een diepere verbinding met mezelf en mijn lijf. Omdat Gerda alles rustig en duidelijk uitlegt en persoonlijke aandacht heeft voor iedereen, is er altijd een fijne sfeer tijdens de les. Na afloop voel ik me vaak "herboren".

Afspraak maken

Mocht ik op het moment dat je belt niet bereikbaar zijn dan bel ik je later terug als je een boodschap voor mij achter laat.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06-24 35 31 38