Skip to main content

Communicatie cursus In Zijn

In de Communicatie cursus In Zijn die ik regelmatig geef wordt "het goed in contact leren staan met je zelf en van daaruit met een ander" centraal gesteld.
Je oefent met uitdrukking te leren geven op een respectvolle wijze aan je behoeftes en verlangens zonder dat je deze opdringt aan de ander. Je oefent ook met onbevangen luisteren naar de ander en leren omgaan met tegengestelde belangen.
We komen drie maal bij elkaar in een kleine groep, waarbij anderhalve meter afstand van elkaar ingenomen wordt.

Van onbewust naar bewust, naar effectiviteit

Door middel van theorie, het samen oefenen krijg je meer bewustzijn over je huidige manier van communiceren, wat daartoe heeft bijgedragen, wat je eigenlijk wilt zeggen en hoe je dit kunt bereiken.

Hoe vaak reageren we op een vraag steeds op dezelfde wijze. Zeggen we ja voordat we bij ons zelf nagegaan zijn of het wel een ja moet zijn. Achteraf voelen we ons er niet goed bij. En dat gevoel is naast kennis en inzicht de ingang om het anders te gaan doen.

Als je dichtslaat in bepaalde situaties, niet weet wat te zeggen, ook dat geeft mogelijkheden voor meer inzicht en verandering.

Weet je wat je wil bereiken met een gesprek? Deze cursus gaat dieper op deze en andere vragen in, waardoor je bewuster in contact kunt komen en blijven met je zelf, wat als basis dient om oprechter, effectiever, opener, meer verbonden om te gaan met andere mensen.

We oefenen dus met hoe je dit kunt doen. Eventuele blokkades krijgen de aandacht. Handvatten om hiermee te leren omgaan worden aangereikt.

Data nieuwe cursus

  • 20 oktober 2023: 10:30 tot 13:00 uur

  • 27 oktober: 10:30 tot 13:00 uur

  • 10 november: 10:30 tot 13:00 uur

Totale kosten: € 159,- inclusief koffie, thee en versnapering

Informatie en opgave

Mocht ik op het moment dat je belt niet bereikbaar zijn dan bel ik je later terug als je een boodschap voor mij achter laat. 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06-24 35 31 38