Skip to main content

Psychosociale Therapie

Als psychosociaal therapeut kan ik je helpen bij psychische, emotionele klachten, die samenhangen met een of meer van de volgende probleemgebieden:
 • burn-out
 • relatieproblemen
 • onzekerheid
 • paniekaanvallen
 • somberte
 • gepest zijn
 • verwaarlozing
 • verlieservaringen
 • trauma

Wat zeggen mijn cliënten:

 • Peter 43 jaar

  De benadering van een probleem door eerst goed in mijn lichaam te landen spreekt mij aan. Je komt snel tot de kern. Je voelt goed aan wat de initiator is van een probleem. Je kunt helder uitdrukken wat het onderliggende trauma is.
 • Echtpaar (55 jaar)

  We hebben het afgelopen jaar samen met jou mogen onderzoeken wat we voelen, wat we willen en zo stukje bij beetje dichter bij onze ziel zijn gekomen. Dit was soms heftig en moeilijk, maar ook met verrassende inzichten. Het voelt fijn om volgend jaar samen met jou verder te gaan met onze zoektocht naar ons zelf en naar elkaar.
 • Leonie 35 jaar

  De bewustzijnstherapie van Gerda Schoots heeft mij het gevoel gegeven weer de regie te hebben over mijn eigen leven. Met een goed luisterend oor en het aanreiken van de juiste handvatten heeft Gerda mij leren omgaan met verdriet, angst en verlies.
 • Tim 23 jaar

  Als ik moet leven hoe iemand anders dat wil, raak ik die gevoelens van "nee" en verontwaardiging kwijt en dan leef je in een soort bubbel. Ik begin de drang om daartegen te vechten te voelen.
 • Maria 39 jaar

  Gerda heeft mij geleerd om naar mijzelf te kijken, om mijn gevoelens niet te verstoppen waardoor ik weer krijgerschap heb gekregen over mijn eigen leven. Vanaf het moment dat ik naar binnen stapte in haar fijne omgeving voelde ik me veilig en thuis.
 • Man 35 jaar

  Ik zie er wel tegen op om naar een sessie te gaan, maar ik heb het gevoel dat het mij steeds meer ondersteund en verder brengt in mijn leven.
 • Rens 31 jaar

  Eigenlijk zou iedereen zo'n soort therapie moeten hebben. Het helpt zo in je ontwikkeling.
 • Vrouw 64 jaar

  Het afgelopen jaar heb je mij op meerdere fronten sterk gesteund. Samen hebben we gekeken naar patronen die van vroeger, mij nog steeds dwars zaten. Ik heb geleerd mijn grenzen aan te geven en te bewaken.
 • Bas 26 jaar

  Gedurende mijn burn-out heeft Gerda mij ondersteund bij het herstel. Hierbij heeft ze mij geleerd om dichter bij mijn gevoel te komen en deze te volgen. Ik ben daarbij bewuster geworden van mijn valkuilen en onbewust gedrag. Dit probeer ik nu tijdig te herkennen om direct te kunnen schakelen en hierin niet terug te vallen. Door bewuster te zijn van mijn gevoel kwam ik dichtbij wie ik werkelijk ben, waardoor ik beduidend meer zelfvertrouwen heb ontwikkeld. Het maken van persoonlijk ingewikkelde beslissingen zijn voor mij eenvoudiger geworden. Het antwoord op deze vragen zat namelijk altijd al diep van binnen, enkel moest ik dit nog herkennen. Kort gezegd heeft Gerda mij geholpen bewuster in het leven te staan.
 • Esther 54 jaar

  De therapie bij Gerda heeft me meer inzicht gegeven in mezelf waardoor ik beter kan accepteren wat er in mijn leven is gebeurd; waar ik voorheen heel erg veel moeite mee had. Door haar expertise, levenservaring en betrokkenheid, wordt in een aangename sfeer, blootgelegd waar je vastloopt, en wat je pijnpunten zijn. Gerda helpt je, stap voor stap, die pijnpunten door te werken, waardoor je -steeds meer- in je eigen kracht komt. Het steeds weer aanboren van je eigen kracht en vanuit die kracht in het leven te staan, zijn de vruchten van deze therapie. Je komt letterlijk en figuurlijk sterker in je schoenen te staan.
 • Janna 44 jaar

  Ik wil je graag bedanken voor alle wijze en voedende lessen, welke ik bij jou heb ontvangen. Ik put er nog steeds uit. Zo fijn dat ik steeds meer ervaar dat ik mezelf op nr.1 zet en er geen weg meer terug is in mijn ontwikkeling. Hoe beter ik dat kan, hoe beter het ontvangen wordt bij de ander. Prachtig! Daarmee heb je mij mijn eigen helend vermogen leren ontdekken. Vanuit liefde en respect naar mijzelf kijken, daar start ik nu mee. Ik ben elke dag aan het leren om dan weer terug te gaan naar "thuiskomen bij mezelf".

Aanvang therapie

Het eerste consult gebruiken we voor je hulpvraag, wat je graag veranderd wilt zien en wat de bijkomende factoren kunnen zijn. Ook is er een korte introductie van mijn manier van aanpak. Aan het eind van het eerste gesprek stemmen we met elkaar af en op basis daarvan beslissen we over een vervolgafspraak.

Duur van een behandeling

Indien er sprake is van een enkelvoudig probleem, bijvoorbeeld een gebeurtenis van kortgeleden die een flinke schok bij je teweeg heeft gebracht, waarbij niet heel je leven op zijn kop is gezet maar die wel is binnengekomen, dan kan het zijn dat ik je met 3 consulten goed kan helpen om in balans te komen. Een van de werkwijze die ik dan kan toepassen is Emotional Freedom Technics (EFT).
Als emoties, spanningen zich in je hebben vastgezet bijvoorbeeld omdat werk en je relatie al langere tijd niet naar bevrediging verlopen dan kan er sprake zijn van een complexe problematiek. We hebben dan aan 3 consulten niet genoeg. Het gaat hierbij om een langduriger bewustzijnsproces waarbij verschillende werkwijzen kunnen worden aangewend. We zullen in overleg het aantal consulten afspreken. Je kunt ten alle tijden besluiten het bewustzijnstraject met mij te beëindigen.

Methoden van behandeling zijn o.a. ontleend aan de:

 • Zijnsgeoriënteerde benadering waarbij het uiteindelijke doel is om je levenskracht weer te gaan ervaren en steeds vaker in het hier en nu te leven. Zoals een cliënt van mij zei na een aantal consulten: "Ik heb het gras nog nooit zo groen gezien".
 • Emotional Clearing waarbij het doel is om verbinding te leggen met "emotionele knopen" in je lichaam en van hieruit bij de kern te komen.
 • Emotional Freedom Techniques (EFT) gebruiken we bij emoties die niet verwerkt zijn en daardoor je lichaam blijven belasten. Bij EFT roep je die emoties weer op, terwijl je tegelijk klopt op meridiaanpunten. De gebeurtenis blijft maar de lading die ermee samenhangt vloeit weg. EFT is ook bij uitstek geschikt om in te zetten bij trauma’s.
 • Communicatieleer wat inzicht en oefenmateriaal verschaft om voor je zelf op en uit te komen, in gesprek te komen en te blijven.

Tarief

Een consult kost € 90,- en duurt 5 kwartier.

Afspraak maken

Spreek je bericht in als je mij niet aan de lijn krijgt, dan bel ik je terug.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06-24 35 31 38